Bekkenpijn bij zwangerschap – Fysiotherapie de Risselt – Horst

Fysiotherapie de Risselt

Header afbeelding

Adresgegevens

Deken Creemersstraat 57a
5961 JN Horst

Tel: 077 - 3981023
E-mail: info@fysiotherapiederisselt.nl

Ferdinand Bolstraat 43
5914 XN Venlo

Openingstijden

Maandag: 07:30 - 20:00
Dinsdag: 07:30 - 20:00
Woensdag: 07:30 - 18:00
Donderdag: 07:30 - 20:00
Vrijdag: 07:30 - 20:00
Zaterdag: 09:00 - 12:00

Contact & Route

Heeft u vragen aan onze praktijk dan kunt u ons altijd bellen of een bericht versturen via het contactformulier.

Bekkenpijn bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ervaren vrouwen geregeld bekkenpijn. Deze klachten ontstaan vaak als gevolg van de sterke hormonale veranderingen, die nodig zijn om het geboortekanaal tijdens de bevalling te vergroten. Het resultaat van deze hormonale veranderingen zijn lossere en slappere gewrichtsbanden en soepeler bindweefsel en spieren waardoor er zeer kleine dislocaties in het bekken kunnen optreden en voor pijnklachten kunnen zorgen. Enkele kenmerken van zwangerschap gerelateerde bekkenklachten zijn:

  • Continu aanwezig pijn, vaak scherp, dan weer branderig of zeurend.
  • Pijn bevindt zich rond het bekken: in de onderrug, het stuitje, de buik, aan de zijkant of achterkant van de bovenbenen, in de liezen of aan het schaambeen. De pijn kan uitstralen naar de benen, hoger in de rug of zelfs de nek.

Het hebben van bekkenklachten of dit nu wel of niet tijdens een zwangerschap is, kan veel impact hebben op het dagelijks functioneren. Een fysiotherapeut zal samen met u goed naar de klachten kijken en de mogelijke oorzaken. Hij of zij kan u vervolgens adviezen geven, hoe om te gaan met uw klachten in het dagelijks leven. Daarnaast zal oefentherapie een onderdeel zijn van de behandeling om het bewegingsgevoel te verbeteren en stabiliserende spieren te versterken.

Inge Baltissen en Mechteld te Boome hebben binnen Fysiotherapie de Risselt ervaring met het behandelen van bekkenklachten bij zwangerschap. Deze therapie wordt vergoed vanuit de Aanvullende Verzekering en valt niet onder vergoeding Bekkenfysiotherapie vanuit de basisverzekering.