Buiten Fitness en Fitness – Fysiotherapie de Risselt – Horst

Fysiotherapie de Risselt

Header afbeelding

Adresgegevens

Deken Creemersstraat 57a
5961 JN Horst

Tel: 077 - 3981023
E-mail: info@fysiotherapiederisselt.nl

Ferdinand Bolstraat 43
5914 XN Venlo

Openingstijden

Maandag: 07:30 - 20:00
Dinsdag: 07:30 - 20:00
Woensdag: 07:30 - 18:00
Donderdag: 07:30 - 20:00
Vrijdag: 07:30 - 20:00
Zaterdag: 09:00 - 12:00

Contact & Route

Heeft u vragen aan onze praktijk dan kunt u ons altijd bellen of een bericht versturen via het contactformulier.

Buiten Fitness en Fitness

Fitness is al jaren een veel beoefende sport in de sportschool. Het kan zeer effectief zijn, mits er voldoende getraind en de juiste trainingsprikkel gegeven wordt. Met behulp van een goed fitnessprogramma kunnen lichamelijke klachten door de mensen zelf verholpen worden. Veel klachten aan het bewegingsapparaat zijn het gevolg van inactiviteit of verminderde kracht en uithoudingsvermogen. Onder andere fitness is een middel om hieraan te werken en klachten te verminderen of te vermijden.

Niet iedereen voelt zich prettig in een grote sportschool en daarom is er binnen Fysiotherapie de Risselt de mogelijkheid om in kleine groepen van maximaal 6 personen en onder begeleiding van een fysiotherapeut (i.o) te trainen en te werken aan uw gezondheid.

Ook wanneer revalidatie in de praktijk of het ziekenhuis is afgerond maar de overstap naar zelfstandig fitness te groot is, kan fysiofitness uitkomst bieden.

Bij Fysiotherapie de Risselt heeft u de keuze uit twee soorten fitnessgroepen:

 

  1. Fitness in de oefenzaal

U traint in groepen van maximaal 6 personen in onze oefenzaal onder begeleiding van een fysiotherapeut. De fitness duur 60 minuten en valt niet onder de verzekering De therapeut zal bij de eerste training kijken naar uw wensen en trainingsdoelen. Aan de hand van uw doel wordt er een trainingsschema opgesteld.

Het schema kan altijd aangepast worden, indien doelen of wensen veranderen.

Tijdens de Fysiofitness houdt de fysiotherapeut de groep in de gaten en begeleidt, adviseert en corrigeert daar waar nodig. Op deze manier kunt u verantwoord trainen met uw eigen doel als uitgangspunt.

 

  1. Buiten Fitness

Het doel van deze fitness is om, in groepen van 6 tot 10 personen, buiten aan de slag te gaan en samen te bewegen en aan uw gezondheid te werken. U zult ervaren hoe prettig en het is om buiten te bewegen.

Een ervaren fysiotherapeut neemt u mee naar buiten en laat u in groepsverband een diversiteit aan oefeningen doen. Het gaat hierbij zowel om sport- als spelactiviteiten. De trainingslocatie kan, doordat het buiten is, steeds op een andere locatie plaatsvinden en zo is geen enkele training hetzelfde.

 

De Buiten Fitness is geschikt voor iedereen die zonder loophulpmiddel kan lopen en aan zijn of haar gezondheid wil werken. Ook indien u bekend bent met Artrose of Diabetes Mellitus type II kan deze fitness u helpen om uw gezondheid te verbeteren.

Uit onderzoek is gebleken dat buiten sporten zowel fysieke als mentale voordelen heeft in vergelijking met binnen sporten:

  • Buiten sporten geeft positievere emoties;
  • Buiten sporters hebben minder last van spanning, boosheid en depressie;
  • Buiten sporters voelen zich energieker;
  • Buiten sporters voelen zich na afloop van een training veel plezieriger;
  • Sporters reageren positief op een groene omgeving;

 

Wilt u deelnemen aan Fysiofitness of Buiten Fitness of heeft u vragen over de Fysiofitness, Buiten Fitness, kosten of de lestijden neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op.