Dry needling

Ben jij onlangs gevallen, heb je een spier verrekt of overbelast en merk je dat je spieren gespannen aanvoelen? Dry needling biedt een effectieve oplossing! Hoewel het idee van dry needling misschien pijnlijk klinkt, kan deze behandeling een groot effect hebben op je spieren. Op deze pagina zullen onze ervaren fysiotherapeuten, Marijn en Desiree, je persoonlijk uitleggen waarom dit kleine naaldje een groot effect kan hebben op jouw klachten.

Wat is dry needling?

Een dry needling behandeling kan bij vrijwel iedere spierklacht worden ingezet. Tijdens deze behandeling wordt gebruikgemaakt van een dunne naald die nauwkeurig in de spier wordt geplaatst. Iedere spier heeft één of zelfs twee triggerpoints. Een triggerpoint, ook wel bekend als spierknoop, is een verzameling van spiervezels. Deze verzameling vezels zorgt ervoor dat je spier niet meer goed kan aanspannen, wat kan resulteren in pijnklachten, bijvoorbeeld aan je arm of schouder.

“Het voelt alsof een opgeblazen ballon wordt lek geprikt"

We gebruiken de naald om in je spier te prikken en op zoek te gaan naar de vezels die verantwoordelijk zijn voor de pijnklachten. Zodra deze vezel wordt aangeprikt spant je spier samen, wat kan aanvoelen als een lichte schok. Je kunt het triggerpoint vergelijken met een opgeblazen ballon die lek geprikt wordt. De spiervezels staan onder spanning en het prikje van de naald zorgt ervoor dat deze spanning geleidelijk afneemt.

Meer informatie

Deze fysiotherapeuten kunnen je helpen

Neem contact op