McKenzie Therapie – Fysiotherapie de Risselt – Horst

Fysiotherapie de Risselt

Header afbeelding

Adresgegevens

Deken Creemersstraat 57a
5961 JN Horst

Tel: 077 - 3981023
E-mail: info@fysiotherapiederisselt.nl

Ferdinand Bolstraat 43
5914 XN Venlo

Openingstijden

Maandag: 07:30 - 20:00
Dinsdag: 07:30 - 20:00
Woensdag: 07:30 - 18:00
Donderdag: 07:30 - 20:00
Vrijdag: 07:30 - 20:00
Zaterdag: 09:00 - 12:00

Contact & Route

Heeft u vragen aan onze praktijk dan kunt u ons altijd bellen of een bericht versturen via het contactformulier.

McKenzie Therapie

Het doel van deze behandeling is niet alleen om de klachten te laten verdwijnen maar er ook voor te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. Daarnaast past het in de filosofie van deze methode dat u gaat leren om uzelf te genezen.

Deze vorm van therapie is uitermate geschikt voor:

  • Nekklachten met of zonder uitstraling naar schouder, arm en hand.
  • (Lage) rugklachten met of zonder uitstraling naar bil, heup, benen en voet.

Deze methode voor de behandeling van a-specifieke rug- en nekklachten is in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwikkeld door Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw Zeeland. Ontevreden over de behandelmogelijkheden voor rug- en nekpijn, heeft hij door de jaren heen een unieke behandelmethode ontwikkeld. Het blijkt dat voor 80% van de a-specifieke rug- en nekklachten geen duidelijke oorzaak is aan te geven. Het McKenzie concept gaat daarom niet uit van het zoeken naar de oorzaak, maar is meer geïnteresseerd in het klachtenbeeld van de patiënt. Er wordt daarom gekeken naar hoe houding en beweging de (pijn)klachten beïnvloeden. De therapie bestaat uit oefentherapie en wordt gecombineerd met houdings- en bewegingsadviezen. U dient de oefeningen over het algemeen meerder keren per dag zelfstandig uit te voeren. Daarnaast kan de therapeut tijdens de behandeling manuele technieken inzetten om uw klachten te verminderen en ervoor te zorgen dat u thuis zelfstandig verder kunt.

www.mcKenzie.nl

Binnen Fysiotherapie de Risselt zijn Mechteld te Boome, Desiree van der Sanden en Inge Baltissen gecertificeerd Mc. Kenzie therapeut.