Mulligan Concept – Fysiotherapie de Risselt – Horst

Fysiotherapie de Risselt

Header afbeelding

Adresgegevens

Deken Creemersstraat 57a
5961 JN Horst

Tel: 077 - 3981023
E-mail: info@fysiotherapiederisselt.nl

Ferdinand Bolstraat 43
5914 XN Venlo

Openingstijden

Maandag: 07:30 - 20:00
Dinsdag: 07:30 - 20:00
Woensdag: 07:30 - 18:00
Donderdag: 07:30 - 20:00
Vrijdag: 07:30 - 20:00
Zaterdag: 09:00 - 12:00

Contact & Route

Heeft u vragen aan onze praktijk dan kunt u ons altijd bellen of een bericht versturen via het contactformulier.

Mulligan Concept

Mulligan is in brede zin geschikt voor klachten aan het bewegingsapparaat. Daarbij kunt u denken aan pijnklachten in de knie, enkel, heup, schouder, wervelkolom, arm, pols en hand al dan niet met uitstraling. Indien een gewricht niet goed spoort of afgesteld is, is er met de Mulligan methode veel en, overwegend, snel resultaat te behalen. Het verschil met gangbare manuele therapie is dat bij het Mulligan Concept van de patiënt een actieve beweging gevraagd word, terwijl de therapeut het gewricht in een pijnvrije uitgangshouding houdt.

Het is een pijnvrije behandelmethode voor alle gewrichten in het lichaam en vernoemd naar uitvinder dhr. Brian Mulligan. Hij was een Nieuw-Zeelandse manueel therapeut die zich verdiepte in “sporingsproblemen” in de gewrichten. Wanneer een gewricht, minimaal, ontspoord is, kan dit ertoe leiden dat de werking van het gewricht niet meer soepel verloopt of zelfs pijnlijk is. Een kleine aanpassing in de stand van het gewricht kan ervoor zorgen dat deze klachten weer verdwijnen.

Bij de Mulligan Methode voeren de fysiotherapeut en de patient samen een beweging uit met behulp van duw-, trek-, of schuiftechnieken, al dan niet ondersteund door een tractieband. Deze zacht uitgevoerde techniek is een veilige en pijnvrije manier om de bewegingsuitslag te bevorderen.

Binnen Fysiotherapie de Risselt is Petra een gediplomeerd Mulligan therapeut en hebben Mechteld te Boome en Inge Baltissen de basiscursus gedaan.