Nieuws

Brochure ‘Fysiotherapie bij postpoliosyndroom’ staat online

Het postpoliosyndroom (PPS) ontstaat bij patiënten die decennia eerder acute polio hebben doorgemaakt. Door de zeldzaamheid van PPS is er voor fysiotherapeuten echter weinig informatie beschikbaar over de behandeling en begeleiding van patiënten met deze aandoening.


Lees het hele artikel op: kngf.nl
Publicatiedatum: 05-10-2017


OLVG laat bereiding chemo over aan robot

Een cytostaticarobot heeft in het OLVG in Amsterdam de bereiding van chemotherapie grotendeels overgenomen van de apothekersassistenten. De robot verkleint de kans op blootstelling en geeft de assistenten meer tijd voor complexere bereidingen.


Lees het hele artikel op: Pw.nl
Publicatiedatum: 29-09-2017


Gezondheidsraad: waarom is meer bewegen gezond?

Er is veel gezondheidswinst te behalen als we meer zouden gaan bewegen: het vermindert het risico op verschillende chronische ziekten en verbetert spierkracht en fitheid.


Lees het hele artikel op: Gezondheid.be
Publicatiedatum: 22-09-2017


Openbare les over bewegen naar gezondheid op Hogeschool Rotterdam –

Het is vanzelfsprekend en iedereen weet het: onvoldoende bewegen kan de gezondheid schaden. ‘Zitten is het nieuwe roken’, wordt ook wel gezegd. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat mensen écht voldoende gaan bewegen en dit volhouden?


Lees het hele artikel op: Nationaleonderwijsgids.nl
Publicatiedatum: 15-09-2017


Medici moeten kiezen voor ‘bewegen als medicijn’

De medische beroepsgroep moet veel actiever aan de slag met gezondheid, preventie en leefstijladvisering. Daarvoor pleit Willem van Mechelen bij zijn afscheid als onderzoeksdirecteur bij VUmc. “We kunnen eindeloos praten, onderling en tegen patiënten, over de noodzaak van preventie maar dat zet geen zoden aan de dijk.


Lees het hele artikel op: Medicalfacts.nl
Publicatiedatum: 07-09-2017


Waarnemer zomerperiode

Tijdens de zomerperiode zal Mayke Peeters als waarnemer in onze praktijk werkzaam zijn. Wij wensen haar veel succes en werkplezier.


Lees meer »
Publicatiedatum: 14-07-2017


Start cursus Diabetes en bewegen in september

Bewegen heeft invloed op diabetes en de gevolgen hiervan. Wil je zelf een actieve bijdrage leveren om je gezondheid te verbeteren, dan is de bijgevoegde cursus iets voor jou. We starten in september. Voor informatie of aanmelden, kun je contact opnemen met Petra en/of Inge.


Lees meer »
Publicatiedatum: 08-07-2017


Geslaagd!

Petra heeft haar diploma gehaald als Certified Mulligan Practitioner. Van harte gefeliciteerd! Op http://www.mulliganconcept.nl/mulligan-concept kunt u lezen wat deze therapievorm inhoudt.


Lees meer »
Publicatiedatum: 31-05-2017


Nieuwe collega

In verband met groei van de praktijk hebben wij een nieuwe collega. Hieronder stelt hij zich aan jullie voor. Mijn naam is Perry Boots en ik ga vanaf eind januari werken bij Fysiotherapie de Risselt. Sinds 2014 ben ik werkzaam in Duitsland als fysiotherapeut en nu is het tijd om de ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 13-04-2017