Nieuws

Patiënten met MS en reuma gebaat bij gezonde voeding

Mensen die lijden aan Multiple Sclerose (MS), reuma en fibromyalgie kunnen mogelijk hun klachten verminderen door hun eetpatroon flink aan te pakken. Dit blijkt uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut dat onderzoek deed onder 120 reuma- en 180 MS-patiënten.


Lees het hele artikel op: nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 06-12-2017


Nederland doet te weinig voor gehandicapten

Nederland doet te weinig om mensen met een beperking volledig te laten deelnemen aan de samenleving, concludeert het College voor de Rechten van de Mens in een vandaag verschenen rapport. Zij ondervinden vooral problemen op het gebied van arbeid, zelfstandig wonen, toegankelijkheid en onderwijs.


Lees het hele artikel op: ad.nl
Publicatiedatum: 01-12-2017


Advies: “Val in derde trimester zwangerschap op zij in slaap”

Vrouwen die in het laatste trimester van hun zwangerschap op hun rug liggen, hebben een hoger risico op een doodgeboorte. Daarom adviseren Britse onderzoekers een zijligging in de laatste drie maanden van de zwangerschap.


Lees het hele artikel op: nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 23-11-2017


Longfonds maakt documentaire over COPD

Vandaag is het Wereld COPD Dag. Wereldwijd hebben miljoenen mensen COPD. Maar wat betekent het om deze ziekte te hebben? En hoe voelt het om continue zo benauwd te zijn? Met de indrukwekkende online documentaire BENAUWD geeft het Longfonds deze onzichtbare longziekte een gezicht.


Lees het hele artikel op: longfonds.nl
Publicatiedatum: 16-11-2017


Lichaamsbeweging en verbetering van zicht meest effectief bij valpreventie

Lichaamsbeweging in combinatie met een behandeling ter verbetering van het gezichtsvermogen zou de beste vorm van interventie zijn om vallen bij ouderen te voorkomen.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 07-11-2017


Waarnemer zomerperiode

Tijdens de zomerperiode zal Mayke Peeters als waarnemer in onze praktijk werkzaam zijn. Wij wensen haar veel succes en werkplezier.


Lees meer »
Publicatiedatum: 14-07-2017


Start cursus Diabetes en bewegen in september

Bewegen heeft invloed op diabetes en de gevolgen hiervan. Wil je zelf een actieve bijdrage leveren om je gezondheid te verbeteren, dan is de bijgevoegde cursus iets voor jou. We starten in september. Voor informatie of aanmelden, kun je contact opnemen met Petra en/of Inge.


Lees meer »
Publicatiedatum: 08-07-2017


Geslaagd!

Petra heeft haar diploma gehaald als Certified Mulligan Practitioner. Van harte gefeliciteerd! Op http://www.mulliganconcept.nl/mulligan-concept kunt u lezen wat deze therapievorm inhoudt.


Lees meer »
Publicatiedatum: 31-05-2017


Nieuwe collega

In verband met groei van de praktijk hebben wij een nieuwe collega. Hieronder stelt hij zich aan jullie voor. Mijn naam is Perry Boots en ik ga vanaf eind januari werken bij Fysiotherapie de Risselt. Sinds 2014 ben ik werkzaam in Duitsland als fysiotherapeut en nu is het tijd om de ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 13-04-2017